Kıymalı Kabak Graten Tarifi


Karnı yarık bilmiyeniniz yoktur sanırım,herkesin severek yediği lezzetli bir yemek, şimdiki tarifimizde kabak  ile yapılanı deniyeceyiz ,kabak sevmeyeniniz  varsa ve anneler çocuklarınız kabak yemiyorsa bu lezzetli tarifle artık yiyecek.

 Malzemeler

4 adet taze kabak
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 sap maydonoz
1 tutam dere otu
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Beşamel sos İçin


2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaşar rendesi

Tarifi

Kabakları soyup ikiye keselim. ortalarını kaşıkla oyalım
Kızgın yağda hafif kızartalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Kıymayı ve soğanı kavurup baharat ve salçalarını ekleyelim.
Maydanozunu ve (isteye göre dere otu)serpip ocağı kapatalım.
Kıymayı kabakların içine yerleştirelim.
Beşamel sos için unu ve margarini kavuralım.
sütünü ilave edip kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynayınca tuz, karabiber ve az kaşar rendesi ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Üzeine de beşamel sosunuda gezdirelim. ve kaşar peyniri serpelim.
1 kaşık salçayı suyla ezip tepsinin dibine dökelim ve kızarana kadar 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet Olsun
Dost Mutfak Yemek Tarifleri
Android Uygulamamızı indirin ,Severek takip etdiğiniz tariflerimize Cep Telefonlarından ve Tabletleriniz den rahatlıkla ulaşın ...

Etiketler: , , ,